Partners door dik en dun

Partners door dik en dun

BESCHRIJVING BOEK
Al heel lang is er het groene boekje dat consultatiebureaus uitreiken en waar jonge ouders allerlei data van hun kroost kunnen bijhouden. Nu is er ook een groeiboekje voor nieuwe ouders, om naast het ouderen en opvoeden door ook aandacht te kunnen blijven besteden aan de partnerrelatie: Partners door dik en dun

Dit boekje is voor alle ouders die een kindje in hun leven verwelkomen. Net zoals bij een kindje geen handleiding wordt meegeleverd, is er ook geen handleiding over hoe je als ouders met elkaar omgaat. 

Uit onderzoek is gebleken dat de eerste 1000 dagen vanaf de geboorte van een kindje niet altijd even gemakkelijk zijn en dat tegelijkertijd deze eerste 1000 dagen cruciaal zijn voor de ontwikkeling van kinderen. TNO gaf in een onderzoek aan dat “door ouders zo vroeg mogelijk van de juiste adviezen te voorzien en door snel in te grijpen bij beginnende problematiek, we kunnen voorkomen dat er later zwaardere zorg nodig is”.

Het heeft aandacht en tijd nodig om je kindje en elkaar als ouders goed te leren kennen. 
Ouder zijn brengt veranderingen met zich mee. Ook de partnerrelatie samen zal veranderen. Soms gaat dit vanzelf, terwijl dit een andere keer vraagstukken met zich meebrengt.

In Partners door dik en dun vinden ouders achtergrondinformatie en tips om hun partnerrelatie goed te houden. Ook staan er dingen in die ze samen kunnen doen, zodat ze – naast de zorg voor hun kindje – leuke momenten met elkaar als partners beleven. En aandacht voor elkaar kunnen hebben, naast al het ouderen en opvoeden.

Werken aan een relatie betekent tegelijkertijd werken aan ouderschap. Dat heeft niet alleen een positief effect op de personen zelf, maar komt ook de relatie met het kindje ten goede. 

Besluit met muisjes
Het boekje is geschreven in het kader van ‘Besluit met muisjes’, een preventief programma van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). Diverse ouderstellen en professionals hebben meegedacht over de inhoud van het boek.

IN DE MEDIA
Marieke Lips bij NPO Radio 1. 
Marieke Lips bij NH Radio.