Training juridisch kader en scheiding

KidsInbetween verzorgt voor professionals en instanties werkzaam binnen de jeugdsector trainingen over het juridisch kader en scheiding. De rechtspositie van minderjarigen komt hierbij aan de orde, de basis elementen van het Familie- en Jeugdrecht worden belicht en het VN Verdrag inzake de Rechten van het Kind (IVRK) wordt besproken.

Na de training hebben de deelnemers:

  • Kennis van het scheidingsproces;
  • Kennis van de rechtspositie van minderjarigen;
  • Kennis van erkenning en gezag;
  • Inzicht in het Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind;
  • Inzicht in de spelers in het werkveld;
  • Inzicht in de rol van de Kindbehartiger;
  • Inzicht in de rol van de bijzondere curator in Jeugdzaken;
  • Inzicht in de rol van de Raad voor de Kinderbescherming en Jeugdbescherming;
  • Kennis van de verschillende stadia waarin bovenstaande spelers optreden.

Casuïstiek wordt toegespitst op de doelgroep. De training kan verder op maat worden vormgegeven.

Kosten
De kosten voor de incompany training worden op maat afgestemd.
KidsInbetween is geregistreerd via het CRKBO.

Data en locatie
De training wordt incompany aangeboden aan organisaties en Gemeenten.

Aanmelding
Verzoeken kunnen gestuurd worden naar lips@kidsinbetween.nl onder vermelding van de gegevens van de organisatie/praktijk, het e-mailadres en telefoonnummer.

Annulering
Annulering kan kosteloos tot 14 dagen voor de training. Tussen 14 en 7 dagen voor de trainingsdagen wordt 50% van het factuurbedrag in rekening gebracht. Indien er reeds een betaling heeft plaatsgevonden, wordt het overige bedrag teruggestort. Hiervoor ontvangt de deelnemer een creditfactuur.
Bij annulering minder dan 7 dagen voor aanvang wordt 100% van het factuurbedrag in rekening gebracht.

Algemene voorwaarden
Op de trainingen van KidsInbetween zijn de Algemene voorwaarden KidsInbetween Trainingen van toepassing.

Recensies
BVNG:Marieke heeft als gastspreekster bij BVNG twee bijeenkomsten verzorgd over Kindbehartiging. Als Kindbehartiger vertelt Marieke duidelijk over haar werkzaamheden en het juridische speelveld waarmee je als Jeugdprofessional te maken hebt. Ze weet mensen op prettige wijze te informeren en maakt zelfs het uitgebreide juridische onderdeel tastbaar. Ze gaat de dialoog aan met de groep en aan de hand van concrete cases zorgt ze ervoor dat je als luisteraar scherp bent en blijft. Daarnaast maakt ze haar verhaal persoonlijk door ook ervaringen van zichzelf te delen. We hebben enthousiaste reacties ontvangen van onze collega’s die aangaven veel te hebben opgestoken, juist op juridisch vlak. Bovendien hebben we middels deze bijeenkomst SKJ-punten kunnen toekennen aan onze collega’s. Wij danken Marieke hartelijk voor haar toewijding en bevlogenheid en het op prettige wijze overdragen van haar kennis!”

Augeo Academy: “Marieke leerde ons in korte tijd veel over wetgeving en juridische kanten van scheiding en de gevolgen daarvan voor kinderen en ouders. En vooral heel veel over de belangen van kinderen in een situatie waarin ouders niet meer elkaars partners zijn maar wél samen ouders en opvoeders blijven. Dank voor de inspirerende en leerzame bijeenkomst!”

NVVS: “Inspirerende en leerzame middag gehad bij de dag voor speltherapeuten. Fijn meer inzicht te hebben gekregen in deze waardevolle materie”.

Korzcak: Van 12 -16 oktober 2016 vond de Internationale Korczak Conferentie plaats in Lage Vuursche met als thema “Vertrouwen… als basis voor emotionele veiligheid”. Marieke Lips en Femke van der Spoel hebben hier een indrukwekkende bijdrage geleverd rondom het subthema Kinderen in (echt)scheidingssituaties. In een interactieve lezing en een verdiepende workshop namen ze de deelnemers mee in het werk van een Kinderbehartiger. Hoe kan je een kind recht doen en een stem geven in de moeilijke situatie die een scheiding is. Geheel in lijn met de pedagogiek van Respect van Janusz Korczak, een van de grondleggers van de rechten van het kind. Ze deden dit op zo’n indringende en inspirerende wijze, dat de deelnemers na afloop niet wilden ophouden en nog een dag langer door wilden gaan. Dank jullie wel voor de bijdrage! Anouk Brink, namens de Janusz Korczak Stichting www.korczak.nl