Boeken

De kleine kolibrie laat zijn hart spreken
De kleine kolibrie verheugde zich op de reis die hij ieder jaar met zijn ouders maakt. Iets was er alleen anders. De sfeer tussen zijn ouders was vreemd. Toen hoorde hij dat zijn ouders uit elkaar zouden gaan. Scheiden heet dat. De kleine kolibrie raakte helemaal in de war en vloog alleen weg. Weg van alle gevoelens die hij had.  In het magische land van de bloemen ontmoette hij een andere kolibrie. Deze luisterde naar hem en hielp hem om weer ruimte te krijgen in zijn koppie en hartje. Door te praten met de andere kolibrie en met zijn ouders leerde de kleine kolibrie dat het helpt om je gedachten en gevoelens te delen en dat het niet zijn taak was om de dingen op te lossen tussen zijn ouders!

Bestel hier het boek ‘de kleine kolibrie laat zijn hart spreken‘.

Bekrast, het verleden accepteren voor een onbezorgde toekomst
Niets kan voor altijd begraven worden, hoe graag men dat soms ook zou willen. Uiteindelijk komt het verleden altijd een keer om de hoek kijken. Lisanne is één en al wrok en woede dat ze toch terug moet naar haar jeugd en de (vecht)scheiding van haar ouders. Omwille van haar relatie trotseert Lisanne de storm. Tegen haar zin in gaat ze een gesprek aan met een psycholoog waarna ze haar onzichtbare doosje van verdriet opent. Hierna volgt de zoektocht van Lisanne naar zichzelf als volwassen vrouw zonder de ballast van haar jeugd drukkend op haar schouders.

Bestel hier het boek ‘Bekrast‘. Via bol.com is het boek Bekrast te bestellen, waarbij de prijs incl. verzendkosten is weergegeven.

 

UnknownOuders uit elkaar, heb ik dat!
Lianne van Lith en Marjolijn van Dorp, van Stichting Ouders uit elkaar, hebben speciaal voor kinderen het boekje ‘Ouders uit elkaar, heb ik dat!’ geschreven. Niet alleen komen de verhalen van kinderen in het boek naar voren, daarnaast worden hulpmiddelen aangeboden voor kinderen die in de knel zijn komen te zitten door de scheiding van hun ouders.

Bestel hier het boek ‘Ouders uit elkaar, heb ik dat!‘.

 

Foto boek Aan alle gescheiden oudersAan alle gescheiden ouders
Marsha Pinedo, oprichter van Villa Pinedo, neemt ouders die in een echtscheiding zitten in dit boek bij de hand. In persoonlijke verhalen, die gescheiden ouders zullen raken, vertellen kinderen wat zij meemaken, voelen en denken. Op een indringende manier openen deze kinderen u de ogen.

Bestel hier het boek ‘Aan alle gescheiden ouders’.

 

boek gezondscheidenvoorkidsGezond Scheiden voor Kids
Dit boek is geschreven voor en door kinderen. Kinderen hebben een belangrijke rol in gezond scheiden. Dit boek zit vol positiviteit en tips.

Bestel hier het boek `Gezond Scheiden voor Kids´

 

omslag boekZo veel te leren
Dit boek van Tea Adema wil iets toevoegen aan het opvoeden, begeleiden en coachen van kinderen bekeken vanuit het gezichtspunt van een mensenleven. Het is niet de waan van de dag die kinderen vooruithelpt, maar de blik op de toekomst. Rekening houdend met het kind als onderdeel van zijn familie, van zijn eigen levenspad en van de sociale context waarvan het deel uitmaakt. Zodat we ons ervan bewust worden hoeveel kinderen moeten leren en hoe mooi het is wanneer kinderen worden gezien als individuen die groeien naar volwassenheid.

Bestel hier het boek ‘Zo veel te leren’.

 

9200000026145315Voorkom een Vechtscheiding
Het boek ‘Voorkom een vechtscheiding’ helpt te voorkomen dat bij een scheiding ouders én de kinderen kapot worden gemaakt door in een vechtscheiding te belanden. Blijf niet hangen in haat, woede en wrok, maar hervind de liefde die er ooit was en gebruik die om uit elkaar te gaan, is het advies van Nancy Steutel. Op deze manier kunnen kinderen kind blijven en houd men een goede relatie in stand met de ex-partner.

Bestel hier het boek ‘Voorkom een vechtscheiding‘.Luister je wel naar mijLuister je wel naar mij?
In het boek ‘Luister je wel naar mij?’ beschrijft Martine Delfos hoe een gesprek met vierjarigen, achtjarigen of twaalfjarigen gevoerd kan worden. Moet men juist praten en spelen tegelijk? Welke vraagtechnieken zijn op welke leeftijd geschikt? Hoe schat ik de mentale leeftijd van een kind in? Dr. Martine F. Delfos is psycholoog/therapeut en is gespecialiseerd in het werken met meervoudig getraumatiseerde kinderen en volwassenen. Zij werkt onder andere binnen de jeugdhulpverlening en verzorgt nascholing aan psychologen, orthopedagogen, artsen, maatschappelijk werkers en groepsleiders.

Bestel hier het boek ‘Luister je wel naar mij?’

 

Ik heb ook wat te vertellenIk heb ook wat te vertellen!
Ik heb ook wat te vertellen! is een helder geschreven boek door Martine Delfos, dat met vele voorbeelden de wereld van de puber op indringende wijze ontsluit. Het geeft handvatten in communicatie met, en opvoeding van pubers en adolescenten. Ook is het een uitstekend hulpmiddel om hun leefwereld te leren begrijpen.

Bestel hier het boek ‘Ik heb ook wat te vertellen!’

 

foto-3Het hele brein, het hele kind
Dabiel Siegel en Tina Payne Bryson hebben een meesterlijk en toegankelijk boek geschreven om kinderen hun emotionele intelligentie te ontwikkelen. Het boek geeft diverse strategieën weer om te ontwikkeling van kinderen te stimuleren.

Bestel hier het boek ‘Het hele brein, het hele kind’

 

foto-4Kind en echtscheiding
Het boek Kind en echtscheiding is geschreven door Karin Singendonk en Greet Meesters.
Kind en echtscheiding is bedoeld voor iedereen die zich wil verdiepen in de gevolgen van een echtscheiding voor kinderen én hun ouders. Dat zijn in de eerste plaats natuurlijk de ouders zelf, maar ook de professionals die kinderen en ouders ontmoeten in hun praktijk, zoals leerkrachten, pedagogisch medewerkers, kinder- en jeugdpsychologen, (ortho)pedagogen, advocaten, scheidingsbemiddelaars, artsen en maatschappelijk werkenden. Dit boek is ook heel geschikt voor sociaalwetenschappelijk georiënteerde opleidingen.

Bestel hier het boek ‘Kind en echtscheiding’

 

vdMaarel_Kinderen in spagaat_VPKinderen in spagaat
Leoniek van der Maarel werkt al jaren met kinderen die geconfronteerd worden met het verlies van een ouder. Ze laat in haar boek zien dat kinderen niet alleen rouwen na de dood van een ouder maar ook na een echtscheiding, en dat hun rouw in beide situaties vaak dezelfde fases doorloopt. Ook benadrukt ze dat de omgeving in deze turbulente periode een belangrijke rol speelt. Kinderen komen zelf aan het woord over wat voor hen werkt en wat absoluut niet. Dat maakt het boek bijzonder.

Bestel hier het boek ‘Kinderen in spagaat’

 

9200000040419264Participatie van het kind bij het het Ouderschapsplan
In haar onderzoek besteedt Veronica Smits aandacht aan de stem van het kind en kinderparticipatie bij het Ouderschapsplan. Er wordt steeds gekeken op welke wijze de stem van kinderen meer betrokken kan worden ten opzichte van de bescherming van hun kwetsbare positie.

Bestel hier het boek ‘Participatie van het kind bij het Ouderschapsplan’

 

1001004011496827Bezield Ouderschap
Dit boek wil ouders inspireren om anders te kijken naar het ouderschap. Het is een handreiking om bewust en met hart en ziel je kind te begeleiden. In bezield ouderschap werk je samen met je kind om het beste in hem naar voren te halen en om hem zijn talenten te laten ontwikkelen.
Door bezield ouderschap leren we onze kinderen beter te begrijpen en ons af te stemmen op wie ze werkelijk zijn en op wat ze nodig hebben. Bovendien kun je ook jezelf als ouder beter leren kennen door gebruik te maken van deze inzichten.

Bestel hier het boek ‘Bezield Ouderschap


Gedeelde Kinderen

1001004001981709Gedeelde kinderen is een onmisbaar boek voor vaders en moeders bij de breuk van hun huwelijk. Advocaten, hulpverleners en andere betrokkenen kunnen met dit naslagwerk gescheiden ouders helpen hun koers uit te stippelen. Paula Lampe draagt niet alleen uitvoerige informatie aan, maar laat ouders en kinderen ook openhartig aan het woord over hun eigen ervaringen. De auteur confronteert de lezer daarnaast met opzienbarende onderzoeksresultaten. Dit boek stelt de lezer in staat voor zichzelf een aantal vragen te beantwoorden en een weloverwogen keuze te maken tussen een omgangsregeling en het co-ouderschap – het samen met de ex-partner de kinderen beurtelings verzorgen en opvoeden.

Bestel hier het boek ‘Gedeelde Kinderen


1001004001835823En de kinderen scheiden mee
Hoewel echtscheiding een probleem van het hele gezin is, gaat dit boek op de eerste plaats over de kinderen; over de impact die de scheiding op hen heeft vanaf de geboorte tot de eerste jaren van volwassenheid en hoe je daar als ouder het beste mee omgaat. De bedoeling van dit boek is niet om ouders in de rol van therapeut te dwingen. Het is een hulpboek waaruit je specifieke hoofdstukken of korte fragmenten kunt halen die over problemen gaan waar je als gescheiden ouder mee kampt.

Bestel hier het boek ‘En de kinderen scheiden mee’

Schei-eens-uit-iris-gundel-206x300
Schei eens uit
Volwassenen van wie de ouders gescheiden zijn, blijken daar ook later nog steeds last van te hebben. Pijnplekken van een scheiding zouden meer benoemd moeten worden. Iris Gündel interviewde voor haar boek Schei eens uit tal van ervaringsdeskundigen; volwassenen van wie de ouders gescheiden zijn.

Bestel hier het boek ‘Schei eens uit’

 

stacks-image-7b43e7f-1652Twaalf belangen van scheidingskinderen
In zijn boek de twaalf belangen van scheidingskinderen zet Ed Spruijt uiteen welke maatregelen in het belang zijn van kinderen in een scheidingssituatie en hoe in kan worden gezet op preventie en vroegtijdig signaleren en handelen.

Bestel hier het boek ‘Twaalf belangen van scheidingskinderen’

 

9200000052813220Je wordt weer gelukkig
Positief & daadkrachtig door je scheiding in drie stappen. Maak een beslissing! Zo snel mogelijk weer gelukkig na je scheiding? Kom dan vandaag nog in actie! Met deze praktische mee-neem editie (de wikkel kan er af, voor een anoniem boek op zak) van het succesvolle ‘Je wordt weer gelukkig’ kun je meteen aan de slag.

Bestel hier het boek ‘Je wordt weer gelukkig’.

 

9200000035431236Onrust in het kinderhart
Gedragsproblemen bij kinderen kunnen verschillende oorzaken hebben. Het boek gaat over de interactie tussen ouder en kind. Zonder dat de ouder door heeft, kan hij zijn kind beïnvloeden door onverwerkte gevoelens in het familiesysteem. Er is geen perfect ouderschap. Als de ouders open staan om onverwerkte gevoelens te onderzoeken, zijn er meer mogelijkheden om een gedragsprobleem bij hun kind als driftbuien, angst, een negatief zelfbeeld of onrust op te lossen of te verzachten.

Bestel hier het boek ‘Onrust in het kinderhart’

 

9200000006306753Hoe maak je een succes van je nieuwe gezin?
Een succes maken van een samengesteld gezin is een behoorlijke opgave. Dat blijkt wel uit deze cijfers: 60 procent gaat wéér uit elkaar. Tegenwoordig stellen ouders die gaan scheiden een ouderschapsplan op waarin afspraken gemaakt worden over de opvoeding en verzorging van de kinderen. Waarom zou je niet een soortgelijk plan maken als je een relatie begint (of hebt) met iemand die al kinderen heeft?
De schrijfsters van dit boek hebben daarom een Stiefouderschapsplan – kortweg Stiefplan – ontwikkeld. Aan de hand van 10 eenvoudige stappen breng je jouw sa¬mengestelde gezin in kaart en leg je afspraken en wensen voor jouw gezin vast. Met het Stiefplan vergroot je de kans dat jullie nieuwe gezin wel zal slagen!

Bestel hier het boek ‘Hoe maak je een succes van je nieuwe gezin?’

 

De Fontein
Vaak sta je niet op je eigen plek. Om verschillende redenen kun je zijn opgestegen naar een bak boven je. Je hebt bijvoorbeeld gezorgd voor één van je ouders. Je hebt verantwoordelijkheid overgenomen die niet van jou is. Aan de hand van de fontein als metafoor voor het familiesysteem leer je wat jouw eigen, unieke plek is. Op die plek ontvang je de stroming die essentieel is voor hoe je leven verloopt. Veel mensen staan onbewust niet op de juiste plek, waardoor ze op allerlei vlakken problemen kunnen ervaren. Dit boek geeft je inzicht in de werking van de fontein en zorgt voor meer grip op je leven.

Bestel hier het boek ‘De Fontein’.

 

Tussen je oren
Tussen je oren is een boek over psychologie. En psychologie is het interessantste vak dat er is. Het gaat over jezelf, je zus, je meester – eigenlijk over iedereen. Dit fantastische boek leert je alles over wat mensen doen, wat ze denken en wat ze voelen. En vooral over hoe dat allemaal werkt in ons hoofd.
Tussen je oren is bestemd voor kinderen vanaf 9 jaar – en dus ook voor ouders! Voor iedereen die beter wil begrijpen hoe slim, mooi, gaaf, vreemd en maf mensen in elkaar zitten. Over hersens, zintuigen, geheugen, emoties, stoornissen, puberteit, geluk en nog veel meer.
Als je dit boek gelezen hebt, weet je echt alles over psychologie. Nou ja, bijna alles dan.

Bestel hier het boek ‘Tussen je oren‘.