Training parallel ouderschap

KidsInbetween verzorgt voor professionals en instanties werkzaam binnen de jeugdsector trainingen over het parallel ouderschap.

Het boek van Joanne Pedro-Carroll, “Kinderen op de eerste plaats”, is de inspiratiebron geweest voor deze training en voor een gesprek met een rechter, waarna de term ‘parallel ouderschap’ in de rechtspraak is opgenomen. Het boek Blijven Staan ondanks de Storm van Vanessa Maes Christel Cornelis heeft de training verder verdieping gegeven. Vanuit beide boeken, het juridisch kader rondom kinderen en scheiding alsmede werkervaring vanuit de praktijk is in april 2018 de eerste training verzorgd voor professionals.

De training reikt handvatten aan om inzicht te verkrijgen in de wijze waarop de positie van beide ouders alsmede de belangen van kinderen kunnen worden geborgd vanuit ‘parallel ouderschap’ na scheiding.

Inhoud

  • Welkom en opening
  • Inzicht in juridisch kader rondom scheiding, de positie van kinderen en het Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind
  • Inzicht in co-ouderschap, gelijkwaardig ouderschap, coöperatief ouderschap
  • Inzicht in de schottenaanpak versus parallel ouderschap en hoe deze toepasbaar kunnen zijn in de praktijk
  • Kunde om parallel ouderschap vorm te geven in de praktijk
  • Oefenen met het vormgeven van parallel ouderschap in de praktijk aan de hand van casuïstiek

Datum en locatie
De workshop vindt op vrijdag 14 mei 2021 plaats van 10.00 uur tot circa 17.00 uur. De training zal digitaal worden aangeboden.
De training kan ook incompany worden aangeboden.
Het boek Kinderen op de Eerste Plaats of Blijven Staan Ondanks de Storm moet van tevoren worden gelezen. Een toolbox om mee te kunnen werken in de praktijk betreft de volgende: https://www.maklu.be/MakluEnGarant/BookDetails.aspx?id=9789044137583

Kosten
De kosten voor de training bedragen EUR 275,00 vrijgesteld van BTW in verband met CRKBO registratie. De training kan ook incompany ingekocht worden waarbij een maatwerk afspraak zal worden gemaakt.

SKJ 
De training is SKJ geaccrediteerd met 10,5 punten onder nummer: SKJ207753

Aanmelding
Aanmelden kan door een bericht te sturen naar lips@kidsinbetween.nl onder vermelding van de NAW gegevens, het e-mailadres en telefoonnummer.

Annulering
Annulering kan kosteloos tot 14 dagen voor de training. Tussen 14 en 7 dagen voor de trainingsdagen wordt 50% van het factuurbedrag in rekening gebracht. Indien er reeds een betaling heeft plaatsgevonden, wordt het overige bedrag teruggestort. Hiervoor ontvangt de deelnemer een creditfactuur.
Bij annulering minder dan 7 dagen voor aanvang wordt 100% van het factuurbedrag in rekening gebracht.

Algemene voorwaarden
Op de workshops en trainingen van KidsInbetween zijn de Algemene voorwaarden KidsInbetween Trainingen van toepassing.

Comments are closed.